· 

Minicase 1 - The Imagineers

De eerste minicase stond in het teken van een online tekentool. Deze tool moest ingezet kunnen worden binnen (digitale) ontwerpateliers. Uiteraard konden wij binnen deze minicase nog niet een uitgewerkte tool aanleveren, maar het was dan ook de bedoeling om vooral het concept en de prototype mee te geven aan de opdrachtgever. 

Het bedrijf "The Imagineers" komt bij mij over als een bedrijf die enorm veel passie voor het vakgebied heeft waarin zij werken. Ze weten waar ze het over hebben en hadden antwoord op de vragen die wij hadden. 

 

Als uitgangspositie hadden zij al wel een tool gemaakt voor het inplannen van windmolens (Windplanner), maar deze tool is voor de gemiddelde burger niet te begrijpen en werd ook alleen gebruikt door de bedrijven die hier zelf kennis van hebben. The Imagineers is zich bewust van dit probleem en dit willen zij dus op deze manier oplossen, door dus een nieuwe tool te maken die wel voor de burger te begrijpen is. Dit begrepen wij dus ook een beetje als het maken van een versimpelde versie van de Windplanner. Door hierbij gebruik te maken van onderdelen en termen die voor burgers makkelijk te begrijpen zijn, hebben wij geprobeerd de burgers mee te nemen in de tool. Daarnaast hebben wij nagedacht over de werving van de verschillende doelgroepen om mee te doen aan deze ontwerpateliers. 

 

 

Ontwerpatelier:

Een ontwerpatelier is een werkvorm waarin mensen worden uitgedaagd om na te denken wat de beste manier is om een opgave te realiseren. Een ontwerpatelier doet een beroep op creativiteit en de vaardigheid om goed naar anderen te luisteren.